Skip to main content

Situated by the Sava River, BW Perla exploits the full potential of the exclusive position. The project is a unique representation of an urban revitalization of the city and a true pearl of contemporary architecture, which delivers a peak of cosmopolitan life to its residents.

Designed as an extension of the RMJM Serbia’s Belgrade Waterfronts (BW) Terraces, and comprising a series of mixed-use residential schemes, BW Perla has its own distinguished character. Many of the apartments feature generous balconies and terraces opening breathtaking views of the river Sava and city, and are oriented to maximise daylight and passive environmental benefits. The 25-storey (GF, 24 floors and a recessed floor) residential building, with direct access to the riverbank, landscaped inner courtyard and decorative water feature consists of 189 residential units of various sizes, all of which featuring high ceilings.

While the project is aligned with BW Terraces, the site differs in the details seen at the ground floor, retail area, and entrance and drop off, as well as the geometry of the terraces with a glass façade, allowing unobscured observation and bright reflection. BW Perla offers some additional functionalities that can facilitate and make everyday more comfortable, such as pet wash stations and stroller storage on the ground floor.Apart from unique panoramic balconies and terraces, which deliver freshness and relaxing moments of riverfront life into residents’ living space, BW Perla has been designed to be in the center and provide the best possibilities for a healthy and active life outside of tenants homes. To encourage walking and the choice of low-energy transport systems, the site is ideally located in the immediate proximity to quality conditions for jogging, cycling, or rollerblading, either along the Sava Promenada, in the landscaped inner courtyard, or the Sava Park. The lower levels offer a wide variety of amenities: a wellness centre, shops and cafes, which can be entered from the surrounding streets. The wellness center connecting BW Perla and BW Riviera with pedestrian bridge on the L01, is designed as a central attractor with the soft lines of the landscape reflected on the second skin, vibrant, customized baffles in the shape of 2 stones placed on each other and colored with the gradient of colors from the wooden texture closer to ground and up with the blue tones to blend in with the sky. The high-density, mixed-use scheme is designed to bring everything together, creating a low-carbon, pedestrian friendly development. 

Project Team and Interior Visuals:
RMJM Serbia

Exterior Visuals:
MAG Architecture

Leave a Reply