Skip to main content

The project is inspired by the naturally formed landmass called ‘drumlin’ which has widespread presence in Estonia. The site is located in Tammiste, a village in Tori Parish, Pärnu County in south-western Estonia. The extracted ground was reused to construct a drumlin, which was subsequently covered in flora to fit in with the surrounding scenery. The green roof reduces ambient temperatures, regulates indoor temperature levels and purifies the air. Spaces were carved out for functionality and to emulate nature by following harmonious flowing forms.

The new design proposes an engaged and adaptable space for Tammiste with a multitude of functions including a primary school, library, sports hall and a stadium for over 2000 guests. The design responds to numerous scenarios and provides much more than just the required infrastructure.

“In a world full of chaos & noises, we wanted to design in silence a place for people” – Luca Aldrighi | Director

The project is easily accessible with two entrances on-site, 90 parking spaces, and 30 bicycle stands. In addition to the walkway canopy and the buildings, the roof will host 1000kw of solar panels, which will result in a net-zero building with a lower carbon footprint. The PV panels will provide shading, and the performance of the solar modules will increase by 0.4% during the winter months.

“Our design challenges the set notions about the kindergarten typology” – Abhinav Goel | Associate

The design incorporates the use of local materials and the recycling of construction waste generated from demolition, which are integral to the design. Reinforced concrete and steel are used as structural elements without the need for expensive outsourced equipment.

Project Team

Luca Aldrighi, Abhinav Goel, Zoya Hooda, Yara Noon

Visualization 

Yuliia Halanshyna 

Download PR

Leave a Reply